Fyll ditt hem med konst!

Det är få saker som ökar din livskvalitet så markant som konst, oavsett om du föredrar tavlor av mer eller mindre kända konstnärer, fotografier, skulpturer eller något helt annat.

Tavlor, skulpturer och annan konst

https://www.bga.se hittar du en uppsjö av olika former av posters, ramar och allt du behöver för att exempelvis skapa en riktigt maffig tavelvägg. Som med så mycket annat som har med konst att göra så är det bara fantasin som sätter gränserna.

Den alltid aktuella frågan som många diskuterar är vad som är konst samt om det finns något som inte är konst. Är exempelvis en dörr till en konsertlokal konst enbart för att en konstnär målat på den? Generellt är det betraktaren som avgör vad som är konst eller inte. På samma sätt är det du som avgör vad du vill fylla ditt hem med för typ av konst.

Du kan också välja att fylla din balkong, altan eller trädgård med konst. Att flytta ut konst till allmän beskådan har blivit allt vanligare. Inte bara i städer utan också intill privatbostäder och på mindre orter. Det gör att fler får möjlighet att ta del av konstverken och skapar en större allmän glädje.

Om du tillhör dem som föredrar att köpa konstverk av kända konstnärer så bör du se upp och tänka till en gång extra så att konstverket du köper inte är exempelvis stöldgods av något slag. Ett smart sätt att undvika det på är att handla konst av kända firmor eller välkända och etablerade konsthandlare. På det sättet minimerar du risken att hamna i en besvärlig situation.

Vilka konstverk du fyller ditt hem eller trädgård med är förstås helt upp till dig. Det är bara du som kan avgöra vilken typ av konstverk du uppskattar mest.

emil